top of page
  • Galerija - PN

Pobjedničke priče natječaja za najbolju priču na temu "Putovanje"



U našoj Virtualnoj knjižnici OŠ Matije Gupca, gdje smo se preselili "na daljinu",  krajem ožujka održan je natječaj za najbolju priču.

U ovo vrijeme kad nam okolnosti nalažu da ne putujemo daleko od svojih domova, bila je to prilika za učenike od 5. do 8. razreda da nam ispričaju priču na temu „putovanje“.

Moglo je ono biti stvarno ili imaginarno, maštovito, duhovito, poučno ili dirljivo. Simbolično ili zabavno. Mogli su putovati kroz prostor, vrijeme ili spoznaje. Sami ili u društvu. Važno je da su nas kroz svoju priču bar nakratko poveli nekamo sa sobom.

Na natječaj je pristiglo sedam priča, od kojih je učiteljski žiri odabrao tri priče koje su ušle u finale. Između njih su učenici svojim glasovima birali pobjednika, a i učitelji su pohvalili svog favorita.

Od tri priče  u finalu, učenici su za pobjednika odabrali:


1. mjesto:

-Villa 18, autorice Zoe P. iz MYP 0  razeda, napeti nadrealni triler sa zanimljivim obratom (na engl. jeziku).


2. mjesto:

Drugo mjesto dijele priče:

- I ja tebe, autorice Ele K. iz 8. c razreda - lirsko putovanje u čarobni svijet malih stvari, originalne perspektive i izuzetnih pjesničkih slika, te 

- Putovanje u srce prirode, Arsenija A. iz 5. a razreda – odraz fantastične mašte i ljubavi prema prirodi, koje nas doista vodi u neki drugi svijet.

Posebnu pohvalu učiteljskog žirija dobila je Elina priča I ja tebe.

Priče možete pročitati na poveznici kada kliknete na njihov naslov.

Zoe je tako, osvojivši prvo mjesto osvojila i nagradu – duhoviti roman D. Walliamsa „Djedov veliki bijeg“, a Ela kriminalistički roman P. Pavličića – „Petlja“.


Čestitamo svima i zahvaljujemo što su nas poveli sa sobom na ovo lijepo literarno putovanje.

6 views
bottom of page