top of page
  • Irena Šafarik

Škola u vrijeme korone


Godina je 2020. i mnogima se čini da smo se našli u nekom filmu znanstvene fantastike - opasan virus, Covid - 19, proširio se svijetom, a ni lijepa naša Hrvatska nije bila pošteđena.

Logo "Covid - 19" izradio je Maro B., 8. a


Scenarij koji se odvijao od ožujka ove neobične godine još samo nekoliko mjeseci ranije nikom nije bio ni zamisliv. Kako bi se zaštitilo zdravlje građana, uvedene su mjere kojima se naš uobičajeni život uvelike promijenio.



Nebrojeno puta sa svih strana čuli smo - #Ostanidoma. I ostajali smo, štiteći tako zdravlje naših bližnjih i nas samih.

 



Vrata su pred virusom zatvorile mnoge ustanove, pa tako od 19. ožujka 2020. i sve škole u Hrvatskoj - organizirana je "nastava na daljinu".

Učionice su se preselile u naše domove, a učenici i učitelji iz svojih dnevnih boravaka, sa računala, tableta i mobitela prionuli su novim oblicima poučavanja i učenja.


Nije uvijek bilo lako, borili smo se svi sa izazovima tehnologije, ali i izazovima vremena u kojem smo se našli. Da stvar bude gora, Zagreb je 22. ožujka pogodio i snažan potres.


Sve to ostavilo je dubok trag na nama. Nedostaju nam poznata lica i rutina školske svakodnevice, svatko od nas proživljava svoju vlastitu priču o ovim trenutcima koje ćemo zasigurno pamtiti cijeli život.



No - nismo stali. Škola "na daljinu" uspješno je svakog dana svima nama otvarala svoja virtualna vrata. I ponovo, dali smo najbolje od sebe.


 


Ova galerija će, nadam se, ostati kao podjetnik kako su u ovakvim zastrašujućim i nesigurnim vremenima naši učenici, unatoč okolnostima, neumorno, sjajno, inspirativno nastavili stvarati, promišljati i učiti - za bolju, ljepšu i sigurniju budućnost svih nas.






109 views

Recent Posts

See All
bottom of page